Naslovnica
SPOMENOM NA MRTVE OBILJEŽENO STRADANJE KORDUNSKIH SRBA

ImageSjećanje na nedužne žrtve ustaškog režima

Danas je prigodnim programom u Ivanović Jarku, malom mjestašcu pokraj Krnjaka, obilježena 67. godišnjica stradanja 308 civila srpske nacionalnosti od ustaša, 29. srpnja 1941. godine. Stotinjak se mještana okupilo na mjestu zločina, gdje danas stoji spomen-obilježje žrtvama iz toga strašnog srpanjskog dana.

Opširnije...
 
Fotogalerije sa puta u Ljukovo i Vukovar

Putovanje i izlasci u Ljukovu          Vidovdanski festival hrane, pjesme i igara u Ljukovu        7. Smotra narodnog stvaralaštva SKD Prosvjeta u Vukovaru

 
Folklorna sekcija na 7. Smotri narodnog stvaralaštva SKD Prosvjeta u Vukovaru
ImageU nedjelju 29. lipnja u kino dvorani u Borovu naselju održna je 7. Smotra narodnog stvaralaštva SKD Prosvjeta. Smotra svake godine okuplja pododbore iz cijele Hrvatske. Prva smotra održana je 2001. godine na Baniji u Malom Gradcu.
Opširnije...
 
Folkloraši Pododbora Ogulin u Ljukovu
Image

Tridesetak članova folklorne sekcije SKD Prosvjete, pododbora Ogulin i predsedništvo pododbora proteklog vikenda boravilo je u posjeti kulturno umjetničkom društva ˝Čigra˝ iz Ljukova pokraj Inđije u Republici Srbiji. Folklorna sekcija nastupila je na Vidovdanskom festivalu hrane, igara i pesme u Ljukovu.

Opširnije...
 
Ogulin ponovno postaje grad bajki

ImageOgulinski festival bajke (OGFB), potaknut stvaralaštvom velike dječje književnice, rodom Ogulinke, Ivane Brlić Mažuranić, nakon svoja dva izuzetno uspješna i bajkovita izdanja u prethodnim godinama, vraća se na jedinstvene pozornice grada Ogulina, u razdoblju od 13. do 22. lipnja. Ovaj tematski jedinstven festival u Hrvatskoj kulturna je manifestacija kojom se kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva potiče, ostvaruje i prikazuje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima.

Opširnije...
 
'JAT Airways' dolazi u Hrvatsku

ImageSrbijanska zrakoplovna tvrtka 'JAT Airways' od početka srpnja trebala bi dva puta na tjedan letjeti od Beograda do Pule i natrag, a riječ je o privremenoj dozvoli koja vrijedi do 19. rujna, doznaje se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 85 - 105 od 170
RocketTheme Joomla Templates