Naslovnica
Promocija zbirke pjesama „Pjesme za uspomenu“

Lpromocija2.jpgjubica Janjić iz Utinje, pokraj Vojnića, 16 godina nosi bol nakon tragično izgubljenog sina. Bol koju je nosi prelila je perom u pjesme, od koji je nastala mala zbirka „Pjesme za uspomenu“.

 

Opširnije...
 
Održana sjednica VSNM-a uz prisustvo gradonačelnika Grada Ogulina g. Jure Turkovića
vsnm-prosvjeta.jpgVijeće srpske nacionalne manjine, 10.listopada, održalo je radnu sjednicu uz prisustvo gradonačelnika Grada Ogulina Jure Turkovića. Sjednicu je vodio predsjednik Neven Ivošević, a uz vijećnike, rad sjednice pratili su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, SKD Prosvjete, SPD Privrednika i SKUDD Đurđevdana.
Opširnije...
 
Skinuta dvojezična tabla sa zgrade SKD ''Prosvjeta'' u Zagrebu
prosvjeta.jpgNepoznati počinilac ili više njih proteklog vikenda skinuli su dvojezičnu tablu sa centralne zgrade Srpskog kulturnog društva ''Prosvjeta'' u Zagrebu  
Opširnije...
 
Posvećenje novoobnovljenog pravoslavnog hrama Svetog Arhangela Mihaila u Munjavi

Uskd-vijest2.jpg Josipdilu, 15. rujna, Episkop gornjokarlovački G.G.Gerasim izvršio je  tronosanje i veliko posvećenje novoobnovljenog pravoslavnog hrama Svetog Arhangela Mihaila u Munjavi.

Preosvećeni Vladika Gerasim je potom sa sveštenstvom i monaštvom eparhije braničevske i eparhije gornjokarlovačke u novoobnovljenom i osvećenom hramu služio Svetu Arhijereksku Liturgiju. 


Opširnije...
 
Izložba slika SKD Prosvjete u Ogulinu u sklopu proslave Dana Grada

izlozba-skd1.jpgSKD Prosvjeta u Ogulinu je, u sklopu Dana Grada Ogulina, priredila likovnu izložbu, na kojoj su izložene slike nastale na pet likovnih kolonija.

U uvodnoj riječi potpredsjednik ogulinske Prosvjete, Neven Vujnović, pozdravio je zamjenika župana Karlovačke županije Sinišu Ljubojevića, gradonačelnika Ogulina Juru Turkovića, zamjenika gradonačelnika Miću Zatezala, paroha SPC Ogulin Milana Simića, te sve prisutne. Milan Lapčić, voditelj likovne sekcija pododbora Prosvjete u Karlovcu jedan je od zaslužnih za stvaranje fundusa oko 90 slika koje posjeduje Prosvjeta u Ogulinu. Slikarstvo je publici približio Đorđe Petrović u svom obraćanju koji nije krio zadovoljstvo izložbom, posebno što je u sklopu proslave Dana Grada Ogulina. nakon obraćanja potpredsjednik ogulinske Prosvjete otvorio je izložbu.
Opširnije...
 
Svetosavska akademija u Ogulinu 2013.

U subotu, 26. siječnja 2013.godine, u Gradskoj sportskoj dvorani održana je Svetosavska akademija i 7. godišnjica rada Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Pododbora Ogulin.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 22 - 42 od 170
RocketTheme Joomla Templates