Naslovnica
Tko opstruira rad SKD Prosvjete u Otoku Oštarijskom?
Image Prenosimo Vam intervju predsjednika SKD ˝Prosvjeta˝, Pododbora Ogulin, gospodina Siniše Ljubojevića za prvi ogulinski portal. U razgovoru sa urednikom, gosp. Ljubojević usredotočio se je na probleme sa vodstvom mjesnog odbora Otok Oštarijski koji opstruira rad ovog pododbora. U nastavku je kompletan razgovor prenesen sa portala ogulin-info.

U razgovoru sa predsjednikom SKD Prosvjete iz Ogulina  Sinišom Ljubojevićem doznajemo za višegodišnju problematiku suradnje mjesnog odbora Otok Oštarijski i SKD Prosvjete!

Srpsko kulturno Društvo Prosvjeta djeluje od 2005. godine, a jedan oblik djelovanja je kroz folklornu sekciju koju Prosvjeta realizira u Otoku Oštarijskom  u prostorijama područne škole. Uz veliku podršku stanovništva Otoka Oštarijskog prosvjeta je realizirala nekoliko uspješnih i izuzetno posjećenih kulturnih manifestacija.
Prosvjeta se može pohvaliti dobrom suradnjom sa Gradom Ogulinom i cjelokupnim stanovništvom Ogulina, ali problema ima sa vodstvom Mjesnog odbora  Otok Oštarijski, odnosno sa ljudima sa SDP-ove liste u tom mjestu! Uz velike napore, Ratko Rajak, potpredsjednik mjesnog odbora jedini pomaže te surađuje sa Pododborom Posvjete. 
Da bismo saznali malo više informacija kontaktirali  smo predsjednika Prosvjete i postavili mu nekoliko pitanja:

Gospodine Ljubojeviću možete li nam za početak reći tko su vijećnici mjesnog odbora s kojima  je otežana suradnja?
Prvo, moram se zahvaliti Ratku Rajaku za potporu rada Pododbora, jer za nam da mu nije u tom političkom okruženju lako djelovati.  Slaba suradnja, a na neki način tiha opstrukcija rada dolazi od strane SDP-ovog vijećnika u mjesnom odboru Zlatka Mrvoša.

Što je po Vašem mišljenju razlog problema?
Vodeći prosvjetu 3 godine, nailazili smo na otvorena vrata svih gradskih institucija, organizacija manjinskog i većinskog naroda. Što SDP ima protiv rada jednog kulturnog društva u Otoku stvarno neznam, ali problem očito postoji!

Možete li navesti nekoliko konkretnih problema?
Prosvjeta u dogovoru sa Gradom Ogulinom zajednički koristi prostoriju područne škole sa Mjesnim odborom u Otoku Oštarijskom. Članovi SDP-a u Vijeću mjesnog odbora pokušali su nekoliku puta iskompromitirati rad Društva Gradskim vlastima s kojima je kako sam već napomenuo Prosvjeta u jako dobrim odnosima. Problem je svake godine i oko organizacije sada već tradicionalnog malonogometnog turnira kojeg je pokrenuo inicijativni odbor za organizaciju SKD-a!
Zašto je spomenutim ljudima neprihvatljivo da jedna od najvećih kulturnih organizacija u Republici Hrvatskoj, Prosvjeta, bude sada već  tradicionalno nosioc i organizator turnira morat ćete pitati mojega sunaraodnjaka Zlatka Mrvoša

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates