Naslovnica
Pupovac: U slučaju Kosova nismo slušali diktat Beograda
Image  Glavni odbor SDSS-a prošao bez iznenađenja, SDSS će unatoč protivljenju priznanja Kosova nastaviti podržavati HDZ i u Vladi i u Saboru


ZAGREB - Prošireni Glavni odbor SDSS-a danas je jednoglasno odlučio da stranka ostaje u Sanaderovoj vladi, unatoč tome što se ne slaže s odlukom o priznanju Kosova. Zaključeno je da suradnju s Vladom treba intenzivirati te da će Slobodan Uzelac ostati potpredsjednik Vlade.

- Ocijenili smo da su velike potrebe Srba u Hrvatskoj te da samo zajedno s Vladom možemo riješiti probleme. Svaka druga odluka bila bi na štetu našeg naroda, a ne bi mogli pomoći ni Srbiji ni ljudima na Kosovu - rekao je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović nakon sjednice koja je rutinski odrađena za manje od dva sata.

U SDSS-u su svjesni da će službeni Beograd i Srbi na Kosovu različito tumačiti njihov ostanak u Vladi, ali to ih ne zabrinjava, jer su im prioritet Srbi u Hrvatskoj.

- Srbi u Hrvatskoj ne mogu biti niti krivi niti odgovorni za ono što se dešava na Kosovu. Naš ostanak u koaliciji je odgovornost prije svega prema Srbima u Hrvatskoj. Odlazak u opoziciju otvorilo bi nove teškoće - rekao je Stanimirović.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac odbio je kritike da je ponašanje vrha SDSS-a oko Kosova bila nepotrebna predstava oko navodnog napuštanja Vlade, kao i spekulacije da je SDSS zapravo u tome zastupao “pamet Beograda”.

- Morali smo upozoriti na moguće štetne posljedice priznanja, ali ne možemo na tu grešku napraviti još jednu. SDSS-u nije trebao nitko govoriti što da radi nego smo, kao i do sada, odlučivali na temelju vlastite pameti, što nisam siguran za ostale aktere - poručio je Pupovac.

Nije riječ ni o čuvanju fotelja, tvrde u SDSS-u, a što se tiče ostanka Slobodana Uzelca na mjestu člana Upravnog odbora HFP-a, Glavni odbor je zaključio da o tome vrh stranke tek treba razgovarati s premijerom Sanaderom, jer je ta odluka donesena bez njihova znanja. (jutarnji.hr)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates