Naslovnica
Kvalifikaciona smotra folklora u Vukovaru

ImageSutra će u organizaciji Prosvjetinog, regionalnog Koordinacionog odbora sa sedištem u Vukovaru biti održana kvalifikaciona smotra za učešće na Evropskoj smotri folklora srpske dijaspore koja će biti održana 10. i 11. maja u Istočnom Sarajevu.

Pored Prosvjetinog Ansambla narodnih pesama i igara iz Vukovara, učešće na kvalifikacionoj smotri koja se po prvi put održava u Vukovaru, potvrdila su i kulturno-umetnička društva "Branislav Nušić" iz Borova i "Branko Radičević" iz Darde, SKUD "Jovan Jovanović Zmaj" iz Bijelog Brda i folklorni sastavi Prosvjetinih pododbora iz Okučana i Zagreba. Program će biti održan od 17 časova, u sali bioskopa u Borovu-naselju.

S ozbirom da će ove godine na Evropskoj smotri folklora srpske dijaspore u Istočnom Sarajevu umesto 32 društva, koliko ih se takmičilo prošle godine u Vrbasu, učestvovati čak 35 ansambala, Srbe iz Hrvatske predstavljaće najmanje dva, a najviše četiri društva. O tome će sutra u Vukovaru odlučiti stručni žiri Saveza amatera Srbije. Karte po ceni od 15 kuna zainteresovani mogu da kupe na blagajni bioskopa, pre početka sutrašnjeg programa. (radio-borovo.com, 14.03.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates