Naslovnica
PUCA LI VLADAJUĆA KOALICIJA?

ImageNakon izjave Olija Rena da bi ZERP mogao blokirati pregovore, premijer Ivo Sanader sazvao je hitan sastanak sa koalicijskim partnerima Đurđom Adlešič i Josipom Friščićem. Sastanak bi se trebao održati u zgradi Vlade ali nije poznato u koliko sati.

Zbog prijetnji iz EU, HDZ je sve bliži odluci da se ZERP četvrti put zamrzne za zemlje EU do pristupa Hrvatske Uniji. Bilo je to jasno iz izjave premijera, nakon sastanka s Rehnom, kako je moguća blokada pregovora zbog ZERP-a. Sanader je priznao kako sastanak s EK, Italijom i Slovenijom nije realan i kako će to značiti da "moramo odlučiti nešto drugo".

Predsjednik HSS-a Josip Friščić je pak poručio da njegova stranka ne namjerava dići ruke od glavnog izbornog obećanja. "HDZ ne smije trgovati ulaskom u EU po cijenu našeg teritorija", izjavio je Friščić za Jutarnji list.

Koalicijski partneri trebali bi danas pokušati pronaći rješenje za ZERP, rekla je za Media servis potpredsjednica Vlade Adlešič. Istaknula je kako bi ona osobno podržala naplatu izlova ribe u ZERP-u za Slovence i Talijane. (HRT, 07.03.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates