Naslovnica
“SDSS OSUĐUJE VANDALIZAM PREMA BILO KOME“

ImageOsuđujemo svaki vandalski čin, neovisno je li počinjen prema Albancima ili prema Srbima. To narušava ne samo odnose Srba i Albanaca nego i dostignute odnose Srba i Hrvata u Hrvatskoj - reagirao je Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a.

U SDSS-u ne žele nagađati o počinitelju.

- Teško mi je reći jesu li to počinili Srbi ili se to pokušava imputirati u svjetlu događaja u Beogradu i na Kosovu. Očekujemo da to istraže organi gonjenja. Ako su počinitelji Srbi, da to kažu, a ako nisu, da također izvijeste javnost - rekao je Stanimirović.

Iz SDSS-a već danima upozoravaju da Hrvatska ne smije žuriti s priznanjem Kosova, jer bi to moglo narušiti dostignute međuetničke odnose u Hrvatskoj, ali i odnose sa Srbijom. U tom su svjetlu nezadovoljni istupom veleposlanika Nevena Jurice u Vijeću sigurnosti UN-a, o čemu je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac navodno izvijestio i predsjednika Stjepana Mesića. Koalicija u Sanaderovoj Vladi za sada ipak nije u pitanju.

- I Sanader i Mesić za sada imaju ispravan pristup, jer u odnosu na Kosovo idu odmjereno - kaže Stanimirović.

U SDSS-u upozoravaju da bi brzanje s priznanjem Kosova potaknulo Srbiju da u Hrvatskoj izvuče neka neriješena pitanja, poput stanarskih prava ili mirovina, što bi Hrvatskoj otežalo put u EU. Hrvatsko priznanje bilo bi prihvatljivo u drugom ili trećem krugu zemalja, smatraju u SDSS-u. (Jutarnji list, 22.02.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates