Naslovnica
TADIĆ: RAZGOVORI O SITUACIJI

ImagePredsednik Srbije, Boris Tadić je najavio i da će najverovatnije za sledeći utorak sazvati i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi se razmatralo redovno pitanje bezbednosti u Srbiji, prenela je Pres služba predsednika Republike.

Tadić je izjavio da novonastala politička situacija zahteva najveću moguću odgovornost i ozbiljnost svih nosilaca najviših državnih funkcija, kao i stabilno funkcionisanje svih državnih institucija, i Vlade i Narodne skupštine.

Predsednik Srbije je najavio da će na Međunarodnoj konferenciji u Minhenu govoriti o zajedničkoj državnoj politici o Kosovu i Metohiji, o neprihvatljivosti bilo kakve nezavisnosti Kosova.

"Takođe ću govoriti i o bezbednosnim aspektima, kao i o našem stavu vezano za slanje misije EU na Kosovo i Metohiju koja mora da dođe na Kosovo isključivo unutar okvira, unutar odobrenja koje daje Savet bezbednosti UN. To je moj stav, to je i stav svih državnih institucija Srbije", istakao je Tadić. On je rekao da će, paralelno s time, u danima koji slede, biti neophodno da se sve državne institucije ponovo sastavu, da svi preuzmu svoj deo odgovornosti i da sistem u zemlji funkcioniše na najbolji mogući način.

"Ne sme biti paralize u radu ni jedne jedine institucije, ni Vlade ni Skupštine", istakao je predsednik Srbije. Tadić je rekao da svaka institucija, od Vlade, Skupštine, Saveta za nacionalnu bezbednost i drugih u Srbiji, moraju da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima. (B92, Beta, 08.02.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates