Naslovnica
SDSS TRAŽI 20 FUNKCIJA U VLADI I TVRTKAMA

ImageSDSS za sada ima sigurnog samo jednog državnog tajnika, Stanka Janića u Ministarstvu regionalnog razvoja, ali na tome neće stati.

Jučer su zastupnici SDSS-a s ministricom Marinom Matulović-Dropulić dogovarali ostale funkcije, a za danas je planiran susret i s premijerom, potvrdio je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović.

Za sada se vrti 20-ak mogućih funkcija u ministarstvima, državnim uredima i nadzornim odborima. Uz Janića, SDSS pokušava izboriti državnog tajnika i u Ministarstvu pravosuđa. Inzistirat će i da im ostanu dosadašnji pomoćnici ministara. Po novom zakonu to su sada direktori uprava koje se biraju javnim natječajem. Po tom “modelu”, SDSS bi dobio direktore u ministarstvima kulture, prosvjete, gospodarstva, zdravstva i MUP-a.

- To nisu samo naše želje. I druge su stranke dobile ravnatelje uprava, nema razloga da mi to ne dobijemo, da ne prođemo javne natječaje. Ako bude potrebno, možemo se pozvati i na Ustavni zakon o manjinama i Pismo namjere iz 1997. - rekao je Stanimirović. Načelno je dogovoren i zamjenik ravnatelja APN-a. Nisu isključena ni mjesta u nadzornim odborima, poput Hrvatskih cesta, HŽ-a i HBOR-a, ili u Upravnom odboru Hrvatskih šuma.

Tražit će i člana Uprave u Fondu za obnovu Vukovara. Ambicije sežu i na lokalne urede inspektorata, carine itd. (Jutarnji list, 07.02.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates