Naslovnica
Srpski film "Klopka" ušao u uži izbor za Oscara

ImageFilm "Klopka" srpskog redatelja Srđana Golubovića ušao je u uži izbor za nagradu Američke filmske akademije za najbolji strani film.

U konkurenciji za tu kategoriju bila su 63 filma izvan engleskoga govornog područja, a u uži izbor ušlo je njih devet. Osim "Klopke", za Oscara se bore još austrijski "Die Foelscher", brazilski "Ano em que meus Pais sairam de Ferias", "L'age des tenebres" iz Kanade, izraelski "Beaufort", talijanski "La Sconosciuta", kazahstanski "Mongol", poljski "Katyn", i ruski "Dvanaest". 

"Klopka" je film nastao u srpsko-njemačko-mađarskoj koprodukciji, a prošle je godine uvršten među deset najznačajnijih filmova Berlinalea. Priča govori o mladom beogradskom paru koji treba skupiti novac za liječenje svoga teško bolesnog sina. S obzirom da im to legalnim putem ne polazi za rukom, glava obitelji odlazi u kriminalne vode.

Pet filmova koji ulaze u najuži izbor bit će poznato 22. siječnja nakon što budu objavljene nominacije. Dodjela Oscara održat će se 24. veljače u holivudskom Kodak teatru.

Za ovu prestižnu nominaciju borio se i hrvatski film "Armin" Ognjena Sviličića, no nije uspio ući među prvih devet. (vecernji.hr, 26.01.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates