Naslovnica
Marija Šerifović "davala" političke izjave

ImageEU će ispitati da li je Marija Šerifović davala političke izjave koje su suprotne programu "Godine interkulturalnog dijaloga". Pobednica Eurosonga je u okviru tog programa imenovana za jednog od ambasadora Europske unije. (25.01.2008.)

"Njeno političko mišljenje ni na koji način ne odražava politički stav EU u kontekstu srpskih predsjedničkih izbora", izjavio je portparol Europske komisije na konferenciji za novinare u Briselu. Srpska radikalna stranka i predsednik Srbije Boris Tadić stali su  u odbranu Marije Šerifović. Europska komisija će ispitati da li je gospođica Šerifović davala izjave koje su suprotne ciljevima "Godine interkulturalnog dijaloga", u kom slučaju bi preispitali njene dalje aktivnosti kao ambasadora EU, izjavio je John McDonald, portparol Europske komisije, na pitanje novinara o podršci pobednice Eurovizije predsjedničkom kandidatu Srpske radikalne stranke Tomislavu Nikoliću.

 

 

On je podsjetio da je Marija Šerifović imenovana za jednog od petnaest ambasadora europskog međukulturnog dijaloga u decembru prošle godine i da "njena politička opredjeljenja i aktivnosti ni na koji način ne predstavljaju poziciju EU u kontekstu predsedničkih izbora u Srbiji, koji su stvar građana Srbije".

 

 

Vučić: Šerifovićeva ima pravo na politički stav

 

 

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas Tanjugu da pojbednica Eurovizije Marija Šerifović tokom predsjedničke kampanje nije davala nikakve političke izjave, navodeći da je "njeno pravo, kao građanina Srbije, da se bori za bolju budućnost svoje zemlje".

 

 

Sličnog je mišljenja i menadžer Šerifovićeve, Saša Mirković, koji je Tanjugu rekao da "svaki građanin ima pravo na politički stav i opredeljenje, pa tako i Marija Šerifović".

 

 

Tadić: "Šerifovićeva zaslužuje mesto ambasadora EU "

 

 

Predsjednik Republike Boris Tadić zatražio je danas od ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića i Ministarstva vanjskih poslova Srbije da reagiraju zbog najava iz Europske komisije da će preispitati da li naša poznata umjetnica, Marija Šerifović, zaslužuje titulu ambasadora EU zbog svoje političke opredjeljenosti.

 

 

Predsjednik Srbije smatra da je to apsolutno neprihvatljivo i ističe da Marija Šerifović zaslužuje tu titulu, jer je na najuspješniji način predstvljala Srbiju na značajnom europskom takmičenju, na kome je i pobjedila.

 

 

"Pošto Marija ima drugačije političko mišljenje, ni na koji način ne umanjuje njen veliki uspeh ni mogućnost da predstavlja svoju zemlju", objavljeno je iz Kabineta predsjednika Srbije. (Beta, Tanjug, 25.01.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates