Naslovnica
U VLADU ULAZI UZELAC, A NE PUPOVAC
Image Mandatar je SDSS-u nudio mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, no to je odbio vrh SDSS-a, pa i Pupovac. Uzelac je potpredsjednik za privredni razvoj i obnovu.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader potpisao je koalicijski sporazum sa SDSS-om te izvijestio da potpredsjednik Vlade neće biti Milorad Pupovac, kako se ranije očekivalo, nego Slobodan Uzelac, dosadašnji državni tajnik za znanost.

"Odlučeno je da u Vladu ide Uzelac, koji će tamo obnašati dužnost potpredsjednika za privredni razvoj, obnovu i povratak", rekao je Sanader.

"Hvala vam na očekivanjima oko mojeg sudjelovanja u Vladi, ali to u ovom trenutku nije moguće", rekao je Pupovac novinarima u Saboru nakon potpisivanja Koalicijskog sporazuma.

Najavio je da će i dalje aktivno sudjelovati u radu saborskih tijela. Razloge zbog kojih nije prihvatio potpredsjedničko mjesto u Vladi Pupovac nije želio otkriti.

Sanader je pak izrazio zadovoljstvo što će Uzelac sudjelovati i u radu nove Vlade, podsjetivši da je on u prošlom mandatu vodio vrlo važan resor u Ministarstvu znanosti, prosvjete i sporta.

Koalicijski sporazum s HDZ-om danas je potpisao i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin, a svečanom potpisivanju sporazuma nazočili su i čelnici drugih koalicijskih stranaka. (Net.hr, 11.01.2008.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates