Naslovnica
Biljana Plavšić uskoro na slobodu?
Image BILJANA PLAVŠIĆ, bivša predsjednica Republike Srpske i haška osuđenica, mogla bi se do sredine siječnja iduće godine naći na slobodi. Prema nekim informacijama, Plavšić će pri Haaškom sudu uložiti zahtjev za puštanjem na slobodu.

Obzirom da je Plavšićeva izdržala više od dvije trećine 11-godišnje kazne zatvora, na koju je osuđena  u veljači 2003. godine, stekli su se uvjeti za podnošenjem zahtjeva za prijevremeno puštanje na slobodu.

Nezavisne novine prenose izjavu Svetozara Mihajlovića, predsjednika Odbora za oslobađanje bivše predsjednice, koji kaže kako se očekuje brz odgovor Haaškog suda na zahtjev Plavšićeve. Mihajlović međutim ističe kako ne postoji ustaljena praksa Haaškog suda oko odgovaranja na konkretne zahtjeve.

MKSJ svaki zahtjev posebno proučava, a glavni je uvjet da je osuđenik izdržao najmanje dvije trećine kazne te da se u zatvoru primjereno ponašao.

Plavšić je ove godine već podnijela jedan zahtjev za pomilovanjem, međutim Švedska, u kojoj izdržava kaznu, taj zahtjev je odbacila.

index.hr

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates