Naslovnica
Mesić: Srbi trebaju ući u Vladu
Image Predsjednik Republike misli da će novi saziv Sabora sigurno biti konstituiran krajem mjeseca, odnosno prije Nove godine te da bi srpska manjina trebala participirati u novoj Vladi Odgovarajući na pitanje koju bi funkciju srpska nacionalna manjina trebala dobiti u novoj Vladi, Mesić je rekao da je to stvar mandatara i manjina te da bi bilo od njega pretenciozno da on kaže koje mjesto bi trebali dobiti u novoj Vladi.
"Ali da trebaju participirati u Vladi, to je sasvim sigurno, kako u Vladi tako i u svim strukturama društva," dodao je predsjednik.
Onda se Hrvatska potvrđuje kao zrela demokracija, ako su svi njeni građani jednaki i pred zakonom i u raznim strukturama, istaknuo je Mesić u Uredu predsjednika nakon primanja izaslanstva akcije Ponos Hrvatske.
Komentirajući izjavu Ive Sanadera da se zalaže za promjenu članka 97. Ustava, koji regulira davanje mandata za sastavljanje Vlade te kako će učiniti sve da do te promjene dođe, Mesić je rekao da za to treba dvotrećinska većina u Saboru.
"Kada on (Sanader) kaže da će učiniti sve, onda ja očekujem da će dobiti dvotrećinsku većinu u Saboru i to je ono što on mora učiniti", rekao je predsjednik.
"Ja ne znam što bi još drugo mogao napraviti", dodao je Mesić.
(net.hr)
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates