Naslovnica
Sastavljanje vlade - SDSS-ovi zastupnici bitni!

Image Potpredsjednik SDSS-a i jedan od tri zastupnika srpske nacionalne manjine koji će se ove godine naći u Hrvatskom saboru, Milorad Pupovac, za srpski je B92 izjavio kako očekuje da će ih premijer Ivo Sanader, kojeg je Mesić ovog vikenda i službeno proglasio mandatarom nove Vlade, kontaktirati u narednih nekoliko dana, dodavši kako je teško sada govoriti kako bi pregovori mogli završiti.

U tekstu pod naslovom "Hrvatska: SDSS opet jezičac na vagi", B92 donosi kako HDZ,  koji ima 66 mandata, uz podršku jednog mandata HSU-a i sa osam mandata seljačko-liberalne koalicije ima 75 mandata, što znači da će, ako mu uspiju pregovori s još sedam poslanika nacionalnih manjina, imati 82 mandata.

"Ako SDSS sudjeluje u vladi, a stajalište stranke je takvo da treba participirati u vlasti, važno je kako će taj kabinet izgledati, kakav će biti program, kakav će biti izbor ministarstava. Nama je vrlo bitno hoće li postojati ministarstvo za regionalni ruralni razvoj, kao i ministarstva rada i socijalnih pitanja. Ovi pregovori će sigurno biti kompleksniji nego što su bili oni prije četiri godine", također je kazao Pupovac za B92, dodavši kako još uvijek nije zakazan početak pregovora s HDZ-om.

Foto: Index

www.index.hr

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates