Naslovnica
RATNI ZLOČIN U CERNI - rekonstrukcija zločina
ImageU Ulici braće Radić 51 A u Cerni, gdje je 17. februara 1992. ubijena četveročlana obitelj Olujić, što se tretira kao ratni zločin protiv civilnog stanovništva, jučer je obavljena rekonstrukcija kako bi optuženi na mjestu događaja pokazali gdje su se nalazili ubijeni, kakav je bio razmještaj pokućstva, gdje su bile protutenkovske mine, što su vidjeli i čuli... Grabežno umorstvo
Optužnica tereti Tomislava Madia (47) da je kao zapovjednik satnije HOS-a zapovjedio Mariju Juriću (34), Zoranu Poštiću (34), Davoru Laziću (34) i Miji Starčeviću (51), pripadnicima HOS-a, da ubiju i opljačkaju obitelj Olujić, a potom postave protutenkovske mine i aktiviraju ih kako bi prikrili tragove. Te su večeri ubijeni Radomir i Anica Olujić te njihova malodobna djeca Milena i Marko. Nakon što su pripadnici HOS-a ubili obitelj te odnijeli novac i dragocjenosti, nisu uspjeli aktivirati mine.
Mario Jurić rekao da raspored tijela nije bio onakav kakav je prikazan na rekonstrukciji, nekih se dijelova pokućstva nije sjećao, no, kazao je, siguran je da se to događalo u toj kući.
Dječak je još davao znakove života pa sam tražio da mu pružimo prvu pomoć, ali sam morao izaći iz dnevnog boravka. Vani sam čuo "piju", "piju", hice ispaljene iz oružja s prigušivačem. To su dokrajčili maloga rekao je Jurić. Spomenuo je da je Ljuti postavljao mine, a on ih je morao spojiti.

Gdje su bile mine
Osim Bosanca, koji je nakon rata poginuo, i Stojana, "pokojnog Srbina", naveo je još jednu osobu čije ime nije znao, ali oni nisu obuhvaćeni optužnicom. Optuženi Davor Lazić donio je dvije mine od četiri koje su postavljene, ali ne zna tko ih je postavio, no vidio je Bosnaca na vratima dnevnog boravka gdje su ukućani ubijeni.
Suđenje petorici bivših pripadnika HOS-a optuženih za ubojstvo obitelji Olujić nastavlja se 23. OKTOBRA kada bi iskaz trebao dati Dobroslav Paraga, koji se na prošlom ročištu nije pojavio pa je predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Vukovaru  Ante Zeljko naložio njegovo privođenje.
(VEČERNJI LIST)
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates