Naslovnica
17.10.2007. PM Lignum uskoro u Ogulinu
Image U Ogulinu nova tvornica troslojnog parketa tvrtke PM Lignum, čiji je vlasnik obitelj Miljavac,  u koju je uloženo 14 milijuna eura, bit će otvorena krajem studenog. Po predviđanjima tvornica bi trebala proizvoditi 30%  proizvodnje domaćeg i 3% eurposkog parketa. To je tvornica sa najvećom investicijom u drvnoj industriji u Hrvatskoj.

To je trenutno najveća investicija u drvnoj industriji u Hrvatskoj, kazao je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, koji je tvornicu danas i obišao.
- Pavle Miljavac u Ogulinu gradi nove hale za proizvodnju troslojnog parketa, a ta je investicija značajna ne samo zbog financijske visine od 14 milijuna eura, nego i zbog tehnoloških dostignuća. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji, ne samo u Hrvatskoj, nego i ovoj regiji, a proizvodnja koja bi tu trebala zaživjeti činit će više od 30% hrvatske proizvodnje kada je riječ o svim parketima, a kada gledamo EU, onda je to 2 do 3% proizvodnje svih parketa u Europskoj uniji - rekao je ministar Vukelić.

Naglasio je kako je riječ o investiciji koja će donijeti proizvodnju finalnog proizvoda, a ne samo iskorištavati drvnu sirovinu, kao što je sada najčešće slučaj.
- Posebno je važna jer drvnu industriju u Hrvatskoj potičemo i želimo što više ovakvih investicija koje imaju za rezultat finanlni proizvod. Upravo će ovdje biti finalni proizvod, od našeg drveta izrađen troslojni parket, a ne izvoz poluproizvoda van da bi se onda vani ta proizvodnja odvijala - napomenuo je ministar Vukelić.

RADIO MREŽNICA

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates