Naslovnica
52. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA 2007.
ImageNajavljen program 52. Medjunarodnog beogradskog sajma knjiga. Na sajmu će se predstaviti  i SKD "Prosvjeta"  Ovogodisnji Beogradski međunarodni sajam knjiga otvoriće književnica iz Italije Fler Jegi, saznao je Tanjug od vlasnika izdavačke kuće ''Klio'' Zorana Hamovića koja je objavila njen roman ''Proleterka''.

Italija je ove godine počasni gost sajma koji se otvara 22. oktobra uveče i traje do 28. oktobra na kome će nastupiti više od 800 domaćih i inostranih izdavača.

Međunarodni beogradski sajam knjiga okupiće brojne izlagače iz zemlje i inostranstva:
svoja izdanja predstaviće oko 800 domaćih i stranih izdavača. Ove godine na Beogradskom sajmu nastupiće izdavači iz Italije, Kanade, SAD, Grčke, Japana, Velike Britanije, Francuske, Brazila, Portugala, Angole, Irana, Švajcarske, Poljske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore...
Među mnogim sadržajima, promocijama i predstavljanjima izdvaja se originalni program EUNIC u okviru kojeg će se organizovano i jedinstveno, na štandu u hali 14, predstaviti nacionalne institucije kulture Evropske Unije sa sedištem u Beogradu - Italijanski institut za kulturu, British Council, Austrijski kulturni forum, Gete institut i Francuski kulturni centar.

Posetioci Sajma imaće priliku da se upoznaju sa aktivnostima uglednih američkih akademskih izdavača kao i sa izdavačkim programima moskovske vlade sa šest velikih tematskih izložbi o ruskim knjigama i književnosti, svetu pravoslavne kulture itd.

Forum sajma knjiga obuhvata pet tematskih konferencija ( Kulturna politika Srbije u oblasti izdavaštva, Bibliofilija danas, Masovni mediji: za ili protiv knjige, Koje nas knjige predstavljaju u svetu, Ulični sajmovi, knjižarstvo i elektronska prodaja), kao i niz stručnih tribina i predavanja.

U salama "Slobodan Selenić" i "Borislav Pekić" kao i na štandovima izdavača održavaće se razgovori, tribine i promocije.

Na galeriji Hale 14 biće postavljene tematske izložbe o Dositeju Obradoviću, o novijim prevodima srpske književnosti u svetu, o 50 godina Zavoda za udžbenike, kao i o ćirilici.

Školski dan održaće se u četvrtak 25.10.2007, kada će učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije organizovano moći da posete Sajam knjiga.

Treći godišnji susret bibliotekara i izdavača, posvećen temi "Specijalne biblioteke i nabavna politika" održaće se 25.10.2007, kada će biti dodeljena i nagrada Infotekar najboljoj biblioteci i bibliotekaru za razvoj informatičke i poslovne kulture.

Beogradski sajam organizuje SMS nagradnu igru za posetioce Beogradskog sajma knjiga sa kupljenom ulaznicom: nagrada je putovanje na Sajam knjiga u Torinu, u maju 2008. godine.

 Važno je napomenuti da SKD "Prosvjeta" na sajmu sudjeluje sa nekoliko naslova, već kao tradiocionalni sudionik.  SKD"Prosvjeta"  zadržala je svoj pult u hali 1, pa sve zainteresirane pozivamo na sajam!

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates