Naslovnica
Otvorenje Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu

KARLOVAC -  karlovačka Gradska knjižnica je sagrađenja na 2000 m2 prostora, a otvorenje je danas, na početak Mjeseca hrvatske knjige

 Ne samo da smo zadovoljni, mi smo presretni što smo dobili ovako prekrasan prostor, što smo se uspjeli proširiti i što ćemo napokon taj naš fond moći i pokazati. Bit će više prostora za naše korisnike, ali i ugodniji rad našim djelatnicima - kazala je ravnateljica Frida Bišćan.

Posljednja faza dogradnje trajala je nešto više od godinu dana i koštala 19 milijuna kuna što su najvećim dijelom financirali Grad Karlovac i Ministarstvo kulture. Knjižnica bi od danas trebala imati znatno više prostora i sadržaja nego prije.

- Novi prostor ima dvije tisuće kvadrata, dakle uz onaj stari koji ima tisuću šesto, to je sada ukupno tri tisuće šesto kvadrata. U novom prostoru bit će produženi dio Informativno – posudbenog odjela u prizmelju. U prizemlju je također i multimedijalna dvorana za promocije i priredbe. Tu je i garaža za Bibliobus i spremište za knjige Bibliobusne službe. Na katu novoizgrađenog dijela nalazi se Dječji odjel i igraonica i Glazbeni odjel - rekla je Bišćan.

U starom dijelu ostaje dio Informativno – posudbenog odjela sa stručnom literaturom, u novom dijelu bit će beletristika. Studijski odjel ostaje u starom dijelu na drugom katu, ali proširen. A na katu gdje je nekad bio Dječji odjel, sad je, po prvi put, smješten Zavičajni sa Spomen sobom.

- U okviru tog Zavičajnog odjela također će se nalaziti i spomen soba posvećena istaknutim karlovačkim književnicima Stjepanu i Slavku Mihaliću. Ovo je novina na Zavičajnom odjelu - naglasila je Bišćan.

Svečano otvorenje knjižnice, kojem će prisustvovati knjižničari iz cijele Hrvatske, te ministar kulture Božo Biškupić je danas u 10 sati, a od sutra knjižnicom će se moći služiti i građani.

- U ponedjeljak se knjige još neće moći posuđivati, to je samo svečano otvorenje, a od utorka započinjemo s normalnim radom. Pozivamo sve naše korisnike da povodom svečanog otvaranja knjižnice i manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, u tom tjednu od utorka do subote našim malo zaboravljivijim korisnicima oprostit ćemo zakasninu, dakle mogu vratiti knjige bez plaćanja zakasnine - pozvala je sve Frida Bišćan. (RADIO MREŽNICA)
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates