Naslovnica
NAPREDAK U PREGOVORIMA O KOSOVU

 Image SAD ocijenile su da je postignut izvjestan napredak u pregovorima između vlasti Srbije i kosovskih Albanaca, ali da će Vašington, ukoliko razgovori dve strane ne donesu rezultate, zastupati plan rješenja krize koje je načionio bivši finski predsjednik Marti Ahtisari. "Važno je istaći da je postignut neki napredak tokom tih diskusija. Ne mogu da predvidim kakav će biti ishod, ali ono što želimo je da se ljudi usredsrede na te pregovore, kako bi vidjeli da li je moguće pronaći prihvatljivo rješenje", rekao je portparol stejt departmenta Tom Kejsi.

"U ovom trenutku možete slobodno zaključiti da, u ovom trenutku, nema sporazuma. Ipak, razgovori nisu završeni i mi ćemo da nastavimo da radimo na tome i nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da proces pomjerimo unapred i dođemo do jasnijeg razumijevanja, jasnijih zajedničkih sporazuma između strana", rekao je Kejsi.

Američki komentari o "izvjesnom napretku" u kosovskim statusnim pregovorima izrečeni su svega nekoliko časova prije početka posete državne sekretarke SAD Kondolize Rajs i ministra odbrane Roberta Gejtsa Moskvi, gdje će najviši zvaničnici dva dana razgovarati o Kosovu, planu za raspoređivanje anti-balističkih raketa u istočnoj Evorpi i novom paketu sankcija protiv Irana. (Tanjug, 12.10.2007.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates