Naslovnica
Održana Svetosavska akademija u Ogulinu

svetosavska_akademija.jpg

Krsna Slava SKD Prosvjete u Ogulinu, Sveti Sava, obilježena je u crkvi sv. Georgija 27. januara, a Svetosavska akademija održana je u nedelju 1.februara 2015.godine
Ovogodišnja, treća po redu ogulinska Svetosavska akademija, imala je humanitarni karakter. Po prvi put naplaćivale su se ulaznice, a cijelokupan prihod uručen je porodici Ogrizović za liječenje njihovog jednogodišnjeg sina Davida. Svetosavsku akademiju podržali su udruga Oda prijateljstvu, Sportska zajednica Ogulina i Radio Ogulin. Na manifestaciji su sudjelovali pododbori SKD Prosvjete iz Krnjaka, Vrginmosta i Ogulina, a besedu o Svetom Savi održao je protojerej Milan Simić.
Svetosavskoj akademiji prisustvovali su zamjenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević, predsjednik Skupštine Karlovačke županije Željko Bokulić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković sa zamjenicima Mićom Zatezalom i Željkom Stipetićem.
Svi učesnici i posjetitelji nisu krili zadovoljstvo održanim programom i humanitarnim karakterom manifestacije.
David Ogrizović rođen je 10. februara 2014. sa EEC sindromom. To je genetska rijetka bolest (stanje) koje ima 3 komponente: rascjep usnice i nepca (zečja usna), rascjep šaka i stopala, ima samo dvije kosti na mjestu šaka i stopala, sa po samo 2 prsta. Treća komponenta je bolest zvana Ektodermalna displazija. David u ožujku ide na operaciju u Njemačku kako bi mu rekonstruirali stopala i prste na nogama, koja košta 15 000 eura.

svetosavska_akademija_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

svetosavska_akademija_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

svetosavska_akademija_4.jpg

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates