Naslovnica
Posvećenje novoobnovljenog pravoslavnog hrama Svetog Arhangela Mihaila u Munjavi

Uskd-vijest2.jpg Josipdilu, 15. rujna, Episkop gornjokarlovački G.G.Gerasim izvršio je  tronosanje i veliko posvećenje novoobnovljenog pravoslavnog hrama Svetog Arhangela Mihaila u Munjavi.

Preosvećeni Vladika Gerasim je potom sa sveštenstvom i monaštvom eparhije braničevske i eparhije gornjokarlovačke u novoobnovljenom i osvećenom hramu služio Svetu Arhijereksku Liturgiju. 


skd-vijest4.jpg

Po završenoj Liturgiji Episkop Gerasim se obratio vjernom narodu, govoreći o značaju hrama kao duhovnoj učionici, mjestu sabranja, mjestu uzrastanja svih u novom jedinstvu u Kristu, u Svetoj Euharistiji.

SKD Prosvjeta Ogulin i SKUDD Đurđevdan iz Drežnoce  priredilili su kulturno-umjetnički program.

 Nevenku Kovačiću i Slobodanu Jovetiću, koji su ove godine bili i kumovi hrama, Episkop gornjokarlovački  uručio im je orden Svetih novomučenika gornjokarlovačkih, zbog velikog doprinosa u obnovi spomenutog hrama.

Na osvećivanju hrama bili su prisutni zamjenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević, načelnik Općine  Josipdol Zlatko Mihaljević, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović, zamjenik gradonačelnika Ogulina Mićo Zatezalo i konzulica Republike Srbije u Rijeci Mirjana Milenković

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates