Naslovnica
RH-EU: Jeli se moglo više?

Image Dvije godine prošle su od početka pregovora Hrvatske s Europskom unijom. U povodu toga delegacija Europske komisije u Hrvatskoj sazvala je jednodnevnu konferenciju, sa ciljem predstavljanja sadašnjeg stanja i glavnih problema. Konferenciju "Dvije godine nakon otvaranja pregovora: gdje se nalazi Hrvatska" otvorit će šef Delegacije EK u Hrvatskoj Vincent Degert i, kao izaslanik hrvatskog premijera Ive Sanadera, hrvatski glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.

"Jedan od ciljeva konferencije je identificirati različite značajke hrvatskog pristupanja u usporedbi sa zemljama koje su prošle isti proces u prošlosti, kao i predstaviti sadašnje stanje te glavne probleme i izazove hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om", kaže se u najavi iz Delegacije EK.

Konferencija je zamišljena u dva panela, od kojih će prvi moderirati pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Neven Pelicarić, a drugi veleposlanik Portugala u Hrvatskoj Luis Barreiros, čija zemlja u drugoj polovici ove godine predsjeda Europskom unijom. Konferenciju će zatvoriti ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović. (HRT, 03.10.2007.)

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates