Naslovnica
Održana Svetosavska akademija u Ogulinu
ImageProslava Svetosavske akademije u Ogulinu održala se u subotu, 28. siječnja. Na proslavi su uz sudjelovanje SKD Prosvjeta pododbora Ogulin, učešće u programu imali violinistica Sara Delić iz Beograda, crkveni hor iz Moravica, te recitaori polaznici pravoslavnog vjeronauka. Ovogodišnju Akademiju zajedno su organizirali SKD Prosvjeta, SPD Privrednik, Vijeće srpske nacionalne manjine i Srpska pravoslavna crkvena Opština Ogulin.

Iako su najavljeni gosti iz Novog Sada otkazali gostovanje, dvorana je bila popunjena, a aplauzi publike prenesli su zadovoljstvo ponuđenim programom. Akademiji su prisustvovali zamjenik župana Karlovačke županije Milenko Rebić, zamjenik gradonačelnika Siniša Ljubojević, konzul Republike Srbije Zoran Popović, paroh ogulinski jerej Milan Simić, predsjednici Općinskih vijeća Općina Plaški i Vojnić, predstavnici VSNM Varaždinske županije i drugi.

Zamjenik gradonačelnka Siniša Ljubojević pozdravio je uzvanike i posjetitelje u ime Grada Ogulina i čestitao organizatorima na uspješno pripremljenom programu unatoč iznenadnim ali opravdanim otkazivanjem nastupa prijatelja iz AKUD-a Sonja Marinković i hora gimnazije Jovan Jovanović Zmaj iz Novog Sada.

AKUD "Sonja Marinković" i hor gimnazije Jovan Jovanović Zmaj otkazali su nastup zbog navijačkih nereda

Prema informacijama organizatora Svetosavske akademije, najavljeni nastup jednog od najboljih folklornih ansambala u Srbiji AKUD "Sonja Marinković" iz Novog Sada i najbolji školski hor Srbije  gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, otkazali su nastup na Svetosavskoj akademiji u Ogulinu nakon napada na hrvatske navijače u Novom Sadu. U neredima koji su se dogodili nakon rukometne utakmice hrvatske reprezentacije i paljenja automobila ogulinske registracije, roditelji maloljetnih članova hora i ansambla zbog velike zabrinutosti nisu dozvolili njihov odlazak u Ogulin. Zbog opravdane zabrinutosti nastupi su otkazani, a Uprava AKUD-a poslala je pismo izvinjenja koje je pročitano na početku programa. Publika je velikim aplauzom pokalala da shvaća otkazivanje nastupa najavljenih gostiju iz Novog Sada.

Na liturgiji u hramu Sv.Georgija djeci su podijeljeni darovi

Jutarnja sv.liturgija održana je u petak 27. siječnja, na dan Sv.Save, u hramu Sv.Georgija u Ogulinu. Nakon sv. liturgije djeca pravoslavnog vjeronauka izvela su recitatorski program, posvećen Svetom Savi. Jerej Milan Simić podijelio je poklone djeci koja su se nalazila u hramu, koje je financiralo Vijeće srpske nacionalne manjine za područje Grada Ogulina. Liturgiji su prisustvovali zamjenik gradonačenika Siniša Ljubojević, predsjednik SKD Prosvjeta Ogulin Neven Vujnović, predsjednik VSNM Neven Ivošević, županijski vijećnik Mićo Zatezalo te mnogobrojni vjernici.

Uskoro ćemo postaviti i fotogaleriju sa proslave...

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates