Naslovnica
Folkloraši pododbora po treći put u Čukovcu

Image  Folklorna sekcija Pododbora Ogulin već treću godinu za redom, nastupila je na proslavi Krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske u Čukovcu kraj Ludbrega. Iako je kiša pokvarila odlično raspoloženje i odlične kulturno-umjetničke nastupe, svi prisutni lijepo su se zabavili.

Proslava je započela u ranim jutarnjim satima Svetom liturgijom. Nakon svečane sjednice i svečanog ručka oko 15 sati započeo je kulturno-umjetnički program. Uz SKD Prosvjeta, Pododbore iz Ogulina, Hrvatske Kostajnice i Zagreba nastupilo je i rusko-ukrajinsko društvo ˝Kaljinka˝, domaći KUD Anka Ošpuh i KUD Češka Beseda.

Na druženje s članovima srpske nacionalne manjine stigao je Davor Trkulja konzul Srbije u Hrvatskoj, Vesna Dušak predsjednica Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije, Stevo Rušnov dogradonačelnik Hrvatske Kostajnice, Siniša Ljubojević dogradonačelnik Ogulina, Marijan Krobot gradonačelnik grada Ludbrega sa suradnicima i Slavko Blagaj predsjednik Gradskog vijeća grada Ludbrega.

Pri prvom nastupu našeg Pododbora, grmljavinsko nevrijeme i pljusak program sa vanjske pozornice preselili su u prostorije doma.  Na kraju svi su zajedno otplesali zajedničko kolo.

Posebna nam je čast istaknuti da je naša folklorna sekcija po prvi put nastupila sa vlastitom muzikom korepetitora Milana Miloševića. 

 

  

 
RocketTheme Joomla Templates