Naslovnica
Paljenje Badnjaka u Ogulinu 2011.

U organiziaciji Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" pododbora Ogulin i ove godine u Ogulinu je tradicionalno organizirana sječa i paljenje Badnjaka ispred crkve Svetog Georgija. Nekoliko stotina pravoslavnih vjernika pridružilo se svečanoj liturgiji koju je služio je ogulinski paroh, jerej Milan Simić.

Jerej Milan Simić na liturgiji se zahvalio brojnim priložnicima koji su dali dobrotvorne priloge za obnovu hrama Svetog Georgija u Ogulinu. Simić se zahvalio i zamjeniku gradonačenika Siniši Ljubojeviću i Gradu Ogulinu na financijskoj pomoći za obnovu pravoslavnih crkavenih objekata na području grada.

Članovi SKD Prosvjete Pododbora Ogulin, i ove godinu su tradicionalno organizirali paljenje Badnjaka i kuhanje vina. Nakon završenog bogosluženja, pred hramom je zapaljen Badnjak koji je simbol životodavne vatre i sunca. Nakon razgovora uz kuhano vino, vjernici su se uputili svojim domovima gdje su dočekali najradosniji kršćanski blagdan, uz tradicionalni pozdrav „Mir Božji, Hristos se rodi. Vaistinu se rodi."
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates