Naslovnica
Proslavljeno pet godina pododbora SKD Prosvjeta Ogulin

Image Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Pododbor Ogulin, u subotu 4. decembra 2010. godine u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani veličanstveno je obilježilo 5. godišnjicu rada i postojanja.

Na početku programa, u ime SKD „Prosvjete“, sve prisutne je pozdravio Neven Vujnović, predsjednik Pododbora. Vujnović se zahvalio  gostima što svojom sudjelovanjem u programu uveličavaju 5.godina SKD „Prosvjete“ u Ogulinu. Zamjenik predsjednika Pododbora i zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Siniša Ljubojević naglasio je da je SKD „Prosvjeta“ u Ogulinu izrasla u ozbiljnu kulturnu instituciju Srba, a sto je rezultat entuzijazama i rada  mladih ljudi u ogulinskoj SKD Prosvjeti. Ljubojević se između ostalih zahvalio Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Igoru Pavličiću na podršci u radu Pododbora. U ime Grada posjetiteljima se obratio Milan Sabljak, predsjednik gradskog vijeća Grada Ogulina, te pozdravio prisutne u ime župana Karlovačke županije Ivana Vučića i  gradonačelnika Grada Ogulina Nikole Magdića.

Uz navedene, manifestaciji su nazočili: predsjednik SKD Prosvjete Čedomir Višnjić, konzul Republike Srbije u Rijeci Zoran Milivojević, zamjenik župana Karlovačćke županije Milenko Rebić,  zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Tone Radočaj, ogulinski jerej Milan Simić, protojerej Miloš Orelj i ostali uzvanici. 
 
U prvom dijelu programa svoj rad publici su predstavili folklorna sekcija SKD Prosvjeta, Pododbora Ogulin, pjevačka sekcija SKD Prosvjeta; Pododbor Viškovo i Srpsko kulturno umjetničko i duhovno društvo Đurđevdan iz Drežnice. 
 
U drugom dijelu programa nastupilo je Akademsko kulturno umetničko društvo „Sonja Marinković“ iz Novog Sada. AKUD „Sonja Marinković“ osnovano je na Univerzitetu u Novom Sadu 1962. godine. Danas ansambl ovog Društva okuplja 700 plesača i muzičara. Da se radi o pravim umjetnicima vidjelo se već početkom prve koreografije. Nakon zadnje točke, uz ovacije mnogobrojne publike, članovi folklornog ansambla tri puta su se vraćali na pozornicu i bisevima dokazali svoju profesionalnost. U pauzama folklornih izvedbi, sve prisutne je oduševio veliki narodni orkestar AKUD-a Sonja Marinković izvođenjem tradicionalnih pjesama. 
 
Predsjednik Društva Neven Vujnović i zamjenik predsjednika Siniša Ljubojevića, na svečanoj večeri gostima su uručili prigodne poklone, te se još jednom zahvalili na njihovom dolasku.  
 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates