Naslovnica arrow Ogulin SKD fotogalerije arrow Folklorna sekcija u Beogradu
Folklorna sekcija u Beogradu

vecerdubravaca2010.jpgProteklog vikenda članovi Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, pododbora Ogulin, gostovali su na okupljanju dubravaca u Beogradu.

Uz članove folklorne sekcije put Beograda krenuli su zamjenik župana Karlovačke županije Milenko Rebić, zamjenik gradonačelnika grada Ogulina Siniša Ljubojević, vijećnik u Županijskoj skupštini Karlovačke županije Mićo Zatezalo te nekolicina građana porijeklom iz Gornjih i Donjih Dubrava.

Svečana večera uz program Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Ogulina održana je u subotu u hotelu Mihajlovac na Banovom brdu u Beogradu. Uz prepričavanje uspomena i dogodovština iz djetinjstva u Dubravama te zabavni program druženje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Članovi SKD Prosvjeta iz Ogulina nedjelju su iskoristili za posjet nacionalnom parku Fruška gora gdje su obišli manastire Hopovo, Grgetek i Ravanica. Na obroncima Fruške gore  smješteno je ukupno 16 pravoslavnih manastira te se ova gora naziva i Sveta Fruška gora. Nakon posjeta Fruškoj gori, posjećen je vizitorski centar Sirmium u Sremskoj Mitrovici gdje se čuvaju ostaci starog grada Sirmiuma iz 4. vijeka koji je brojio sto tisuća ljudi. Nakon ručka završen je posjet Sremskoj Mitrovici te su se članovi SKD Prosvjeta vratili kući u jutarnjim satima ponedjeljka.

Još jednom se zahvaljujemo djelatnicima Hotela Mihajlovac i turističkom vodiću Milanu Janoševiću na dobrodošlici!

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates