Naslovnica
Osuda ogulinske inicijative

ImageDjelovanje Hrvatske pravoslavne crkve dovelo bi do nesagledivih posljedica i ponovnih stradanja, njeno uspostavljanje unijelo bi nespokoj i strah u srpski narod, kaže se u osudi VSNM Karlovačke županije.

Inicijativa grupe građana iz Ogulina za obnovu tzv. Hrvatske pravoslavne crkve neprihvatljiva je ne samo nama Srbima koji živimo u Republici Hrvatskoj, već i svakom tolerantnom građaninu i građanki koji poštuju temeljna ljudska prava na različitost i snošljivost prema drugom i drugačijem – piše u zajedničkoj izjavi za javnost predsjedništva Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije, predsjednika VSNM-a Grada Karlovca, Općina Krnjak i Plaški te predstavnika srpske nacionalne manjine za Općinu Lasinja.

"Današnji osnivači vrlo jasno pokazuju temeljne smjernice ove tzv. crkve, a to su nastavak prekrštavanja i zatiranja svega što je srpsko i pravoslavno u RH. Provokativne i imbecilne izjave pokretača ove inicijative pokazuju najniži oblik razvoja čovjeka i društva. Takve su izjave suprotne duhu ekumenizma koji se u RH pokušava izgrađivati godinama. Kako bi djelovanje tzv. Hrvatske pravoslavne crkve ili zajednice moglo dovesti do nesagledivih posljedica i ponovnih stradanja, očekujemo od mjerodavnih institucija da neće dozvoliti ponovno uspostavljanje ove opasne ideje koja unosi nespokoj u srpski narod i strah za sigurnost i normalni život svih državljana i građana RH", piše dalje u izjavi.

Dodaje se da demokracija ne podrazumijeva anarhiju, iako bi osnivači ovakve nazovi vjerske zajednice priželjkivali stanje bezvlašća u kojem bi na površinu isplivale njihove maliciozne ideje i namjere.

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates