Naslovnica
Održana Izborna Skupština SKD Prosvjeta Ogulin
Image Na izbornoj skupštini,koja je održana 31.01. u prostorima Prosvjete i VSNM, za predsjednika je jednoglasno  izabran  Neven Vujnović . Za zamjenika Predsjednika izabran je stari predsjednik Siniša Ljubojević a sekretar Goran Grba. U Predsjedništvo uz ovu trojicu ušli su Bogdanka Jerković, Dejana Ogrizović, Tatjana Dragić i Neven Ivošević.

Skupštinu je otvorio i Dnevni red vodio dosadašnji predsjednik Siniša Ljubojević. Nakon izglasanog dnevnog reda i izbora radnih tijela Skupštine, slijedio je izvještaj o radu Društva. Izvještaj je podnio predsjedavajući . Ljubojević se osvrnuo na četverogodišnji rad Srpskog kulturnog Društva Prosvjete u Ogulinu i istakao nekoliko bitnig podataka.

Između ostalog u izvješću je naveo:  - SKD Prosvjeta u Ogulinu je osnovana 2005.godine u cilju očuvanja identiteta i stvaranja kulturne baštine srpske zajednice na ovom području.  U tom razdoblju osnovana je folklorna sekcija koja iza sebe ima 17 nastupa.  Društvo je organiziralo  4 likovne kolonije, izložbe slika akademskih slikara Đorđa Petrovića i grupe slikara iz Karlovca, Rajne Kosanovć i Dragana  Jelovca iz Beograda, nekoliko organiziranih izleta i putovanja, malonogometnih turnira , promocija knjiga, te ostalih kulturnih događanja. U suradnji sa srpskom pravoslavnom crkvom SKD Prosvjeta u Ogulinu od 2006.g. organizira paljenje Badnjaka što je sada i tradicionalna obveza Društva. Prosvjeta je u Ogulinu uspostavila komunikaciju i suradnju sa više institucija, a ima i financijsku potporu Grada Ogulina. Rad folklorne sekcije Društvo je obogatilo  poznanstvima KUD-ova:   Klek, Sv.Juraj, Lipovac, Tounjčica, Ilinden, Čigra (SR),  Branko Radičević, Tono Hrovat (BIH), mnogim Pododborima Prosvjete, te najbližim nam Društvom SKUDD Đurđevdan. Prosvjeta je svojim radom stekla kredibilitet među zajednicom Pododbora, tako da imamo usku suradnju  sa Pododborima od istočne Slavonije do Like i Primorja.  Ime Srpskog kulurnog Društva i ime Ogulina pronijeli  smo kroz cijelu Hrvatsku, dio Srbije i Bosne i Hercegovine. Iako postojimo samo  četiri godine, postigli smo mnogo, s obzirom na okolnosti i financijske mogućnosti. Bila mi je čast biti prvi predsjednik SKD Prosvjete u Ogulinu.

U daljnjem izvještaju Ljubojević se detaljno osvrnuo na rad u 2009.g., koja je prema izvještaju bila godina  bogata manifestacijama koje je Prosvjeta organizirala ili na njima sudjelovala.

Nakon Izvještaja o radu, financijski izvještaj podnio je Neven Vujnović. Izvještaji su prohvaćeni jednoglasno.

Prihvaćanjem izvještaja otvorena je točka dnevnog reda koja predviđa izbor rukovodstva. Kandidacijska komisija je predložila Nevena Vujnovića za predsjednika.  Članovi su takav prijedlog jednoglasno prihvatili. Zamjenik novoizabranom predsjedniku bit će Siniša Ljubojević, sekretar Goran Grba a članovi Predsjedništva su Bogdanka Jerković, Dejana Ogrizović, Tatjana Dragić i Neven Ivošević. U planu rada za 2010. naglašeno je da će SKD Prosvjeta održavati i razvijati rad na svim poljima kulture, izdvajajući projekt otvaranja biblioteke. Suradnja Pododbora Prosvjete iz Ogulina i Donjih Dubrava je na zavidnom nivou, a želi se još bolje i bliže surađivati sa SKDD Đurđevdan iz Drežnice – rečeno je u izlaganju. Rukovodstvo SKD Prosvjete zahvalilo se članovima na povjerenju čime je Skupština završila.
 
Image
 
Image 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates