Naslovnica
4. rođendan pododbora proslavljen veličanstveno
ImageU subotu 28.11.2009. godine u prepunoj sportskoj dvorani u Ogulinu, svečano smo proslavili četvrti rođendan našeg pododbora SKD Prosvjete u Ogulinu.

Program je otvorio predsjednik Pododbora Siniša Ljubojević upoznavajući prisutne sa povješću Prosvjete u Ogulinu. Zahvalio se je posjetiteljima na ovako velikom odazivu već četvrti put i pozvao sve prisutne da nas i dalje podrže u radu kako bi već slijedeće godine proslavili mali jubilej tj. 5. rođendan. stakao je dobru suradnju  gradskih vlasti u vidu očuvanja kulture i tradicije srpske zajednice. Ogulinski gradonačelnik Nikola Magdić čestitao je rođendan pododbora u ime Grada, te obećao i daljnju podršku ovom vidu manjinskog djelovanja, naglašavajući dobru suradnju sa institucijama srpske zajednice u Ogulinu.Zaželio je bar još 444 rođendana.Obraćanje publici završeno je pozdravom  predsjednika Srpskog narodnog vijeća i saborskog zastupnika dr. Milorada Pupovca, koji je pozdravio dobru suradnju lokalne zajednice i srpskih institucija sa željom da se ona i nastavi, te da ovakav vid suradnje može poslužiti i drugim sredinama kao primjer.

Gotovo dvosatni program ispunili su izvođači KUD-a Branko Radičević iz Darde, KUD-a Lipovac iz Generalskog Stola i domaćini SKD Prosvjeta iz Ogulina. Posebno iznenađenje za kraj najavio je predsjednik Društva Siniša Ljubojević i zahvalio se svima na podršci u radu SKD Prosvjeta. U tom trenutku u dvorani su se ugasila sva svjetla, te se je začuo zvuk truba. Uz vrisak publike na parket su uz melodiju „Svilen konac“ izašli Banjalučki trubači. Nastup gostiju iz Banja Luke poznatim melodijama izazvao je ovacije publike, koja im nije dozvoljavala da završe nastup. Druženje je završeno domjenkom za sve izvođače i uzvanike u kasnim večernjim satima.

Folklorna sekcija Pododbora Ogulin publici je premijerno predstavila tri nove koreografije i to Igre iz Srbije, Igre iz okolice Aleksinca i Šopske igre. Već danas počinje priprema novih koreografija kako bi ih predstavila publici na slijedećoj godišnjici rada.

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates