Naslovnica
Proslava četristo godina doseljenja dubravaca

U subotu 11.7.2009. u Donjim Dubravama održana je proslava 400 godina od doseljenja dubravaca na prostore Donjih i Gornjih Dubrava. Proslava je započela izložbom starih alata i rukotvorina, a završila je trosatnim kulturno umjetničkim programom pod šatorom na nogometnom igralištu. U programu su uz domaćine iz SKD Prosvjeta, pododbor Donje Dubrave nastupili Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta iz Vukovara, Pododbor SKD Prosvjeta iz Vojnića i KUD ˝Izvor˝ iz Generalskog Stola.

U ime organizatora prisutne su pozdravili predsjednik pododbora Donje Dubrave Siniša Jaković i ˝domaćin˝ Čedomir Višnjić, predsjednik SKD Prosvjeta i pomoćnik ministra kulture. Proslavu su svojom prisutnošću pozdravili: državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Stanko Janjić, dogradonačelnik Ogulina Vladimir Kubelka, konzulica Republike Srbije u Rijeci Mira Jegdić, jerej Milan Simić, načelnici općina Krnjak i Vojnić te drugi brojni uzvanici.

Đuro Zatezalo kronološki je prisutne proveo kroz prošlost od doseljavanja Dubrava do danas. Nakon uvodnih govora gosti su imali priliku uživati u vrhunskoj pjesmi i plesu, a nakon koncerta i u bogatom zabavnom programu pod obližnjim šatorima.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates