Naslovnica arrow O nama
O nama

SKD “Prosvjeta“ Pododbor Ogulin osnovano je 27.06.2005.godine. Pododbor je podjeljen u sljiedeće sekcije:

         FOLKLORNA - kontinuirano djeluje od samoga osnutka Društva, a broji 30 -tak članova od 11-30 godina. U  vremenu od osnutka bilježi nastupe u Otoku Oštarijskom, Potoku Musulinskom, Drežnici, Vojniću,Gomirju, Ludbregu, Moravicama, Založnici, Donjim i Gornjim Dubravama itd, te na Smotri srpskog folklora u Korenici 2006. i Vukovaru 2008. godine. Članovi folklorne sekcije bilježe i značajan nastup u Republici Srbiji, u Ljukovu pokraj Inđije. Tradicionalnu tijekom 11. mjeseca obilježava se godišnjica rada Društva sa raznolikim gostima iz Hrvatske i inozemstva.
        MUZIČKA - djeluje od 2006.godine. Sekciju čini 6 članova koji, pod rukovodstvom prof. Đorđa Caribrodskog, pradte nastavu harmonike za početnike. Zamišljeno je da nekoliko polaznika uspije se koristiti instrumentom i da mu se stvori podloga za daljnje usavršavanje.
        LITERARNA - sekcija nadopunjava nastupe folklorne sekcije i iza sebe bilježi nastupe u Otoku Oštarijskom, Potoku Musulinskom i Ogulinu.
        PJEVAČKA - inicijativu za osnivanje ove sekcije potiču stariji članovi SKD "Prosvjete" iz Ogulina, te će u bliskoj budućnosti biti formalno osnovana i početi sa radom.
       KLUB ČITATELJA - U prostorijama SKD "Prosvjete" u Ogulinu na adresi B.Frankopana 13, osnovan je i klub čitatelja unutar Podobora koji ima u svom fundusu oko 2000 naslova razne tematike. Veći broj Naslova je na ćiriličnom pismu. Iste knjige posuđujemo svim članovim Društva. Možemo reći da je to jedna mala knjižnica.
Grad Ogulin ima slijedeći nacionalni sastav stanovništva (Podaci hrvatskog zavoda za statistiku):  
Hrvati      75,66%      (11 390)  
Srbi          21,54%    (3 243)  
Ostali         2,80%

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates