Naslovnica
Folkloraši u gostima MKD ilinden u Rijeci

ImageFolkloraši folklorne sekcije Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, Pododbora Ogulin gostovali su na godišnjem koncertu prijateljskog Makedonskog kulturnog društva Ilinden iz Rijeke. Naši folkloraši otplesali su splet igara iz Srbije i oduševili mnogobrojnu publiku nagradivši ju dodatnim bisom.

Makedonsko kulturno društvo Ilinden osnovano je je u Rijeci 1991. godine na inicijativu dvadesetak entuzijasta i vizionara. "Ilinden" predstavlja dostojno i na najbolji mogući način makedonski identitet, kulturu, umjetnost, književnost, znanost, jezik, glazbu, folklor, običaje i sve ono što je dio njihove domovine. "Ilindenovo" osamnaestogodišnje djelovanje omogućila je dobra volja ljudi neovisno o nacionalnom identitetu i pomoć institucija državnog, regionalnog i lokalnog karaktera te ga učinila prepoznatljivim u Rijeci, a i šire, u najpozitivnijem smislu. Predsjednica društva je Ivona Dunovski.

Uz nastup domaćeg  ˝Ilindena˝ i naših folkloraša nastupio je pjevač Alen Polić te kulturno prosvjetno društvo Rusina i Ukrajinaca ˝Kalina˝, vokalna skupina ˝Zvir˝ Jelenje i KUD ˝Izvor˝ sa Viškova. Predsjednik našeg pododbora zahvalio se domaćinima na pozivu i izrazio želju za još boljom suradnjom srpske i makedonske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

 

Ivona Dunovski pozvala je sve prisutne na središnju proslavu Ilindena koja će se održati u Golubinjaku u subotu 01.08.2009. uoči Svetoga Ilije.

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates