Naslovnica
FOTOGALERIJA - Posjet manastiru Lepavina i nastup u Čukovcu pokraj Ludbrega

Image 40-ak članova SKD Prosvjete, Pododbora Ogulin u nedjelju 13.06.2009. godine krenulo je u jutarnjim satima u posjet manastiru Lepavina te na proslavu Krsne slave vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije u Čukovcu kraj Ludbrega.

Na put smo krenuli u 7.00 sati u jutro te smo oko 10 sati stigli u manastir Lepavina pokraj Koprivnice. Nakon jednosatnog razgledavanja manastira krenuli smo put Čukovca pokraj Ludbrega gdje je bila organizirana centralna svečanost. Srdačni domaćini dočekali su nas i smjestili kako bi se pripremili za nastup. 

U 13.00 sati održana je svečana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije povodom Krsne slave vijeća i Prijenosa moštiju svetog Nikole čudotvorca. Na sjednici su kao gosti prisustvovali konzul Republike Srbije u RH Radivoj Cvjetičanin, predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac, dožupani varaždinske i koprivničko-križevačke županije, gradonačelnik Ludbrega te brojni predstavnici ostalih nacionalnih manjina, predstavnici vijeća nacionalnih manjina drugih županija i predstavnici ostali udruga.

Folklorna sekcija našeg pododbora nastupila je u kulturno-umjetničkom programu koreografijama Splet igara iz Srbije i Igrama iz Ponišavlja.  Uz naše Društvo nastupila su i društva češke i rusinske nacionalne manjine kao i domaća društva i Ludbreške mažoretkinje.

Povratak u Ogulin bio je oko devet sati navečer.

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates