Naslovnica
Likovna kolonija Otok 2008 u organizaciji SKD Prosvjeta, Pododbora Ogulin
Image U subotu 18. oktobra održana je likovna kolonija u Otoku Oštarijskom u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, Pododbora Ogulin. Na likovnoj koloniji svoja umjetnička djela slikalo je 6 slikara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na slikarskoj koloniji slikali su akademski slikar Fikret Abdić (BIH), likovni pedagozi Mile Knežević i Hasan Bekanović (BIH) te Ana Milašinović, Biserka Lovnički i Novica Vučinić. Zdravstvenih problemi u zadnji trenutak spriječili su dolazak akademskih slikara Đorđa Petrovića, Miloša Popovića i Slavka Marića. Svoj nedolazak slikari su opravdali poklonjenim umjetničkim djelima. 

Lijepi jesenski dan umjetnicima je dao posebnu inspiraciju te su na ovoj slikarskoj koloniji nastala 22 visoko vrijedna likovna djela. Motivi su raznoliki od hrama Svetog oca Nikolaja u Otoku Oštarijskom, Starog mosta u Oštarijama, Starog hrasta u Dobrićima, Kleka te raznih motiva iz prirode.

Ovo je već treća tradicionalna slikarska kolonija u organizaciji ovog pododbora. Prva je održana 2006. godine u Potoku Musulinskom a druga u Vitunju 2007. Slijedeća, četvrta po redu održati će se slijedeće godine opet na nekom novom mjestu sa nekim novim motivima.

Projekt ovogodišnje slikarske kolonije vodio je Neven Ivošević sa suradnicima. Predsjednik Pododbora Siniša Ljubojević pozdravio je sve prisutne i zahvalio se umjetnicima na njihovim vrijednim djelima, a posebno Milanu Lapčiću na koordinaciji umjetnika u njihovom dolasku. Pozvao je sve prisutne na 3. godišnjicu rada Pododbora 29.11.2008. godine u sportskoj dvorani u Ogulinu te pozvao na slijedeću koloniju.

U prilogu možete vidjeti nekoliko fotografija sa kolonije a fotogalerije su na stranicama Pododbora i ogulinskom portalu

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates