Naslovnica
Folkloraši Pododbora Ogulin u Ljukovu
Image

Tridesetak članova folklorne sekcije SKD Prosvjete, pododbora Ogulin i predsedništvo pododbora proteklog vikenda boravilo je u posjeti kulturno umjetničkom društva ˝Čigra˝ iz Ljukova pokraj Inđije u Republici Srbiji. Folklorna sekcija nastupila je na Vidovdanskom festivalu hrane, igara i pesme u Ljukovu.

Članovi pododbora na put su krenuli iz Ogulina u petak 27. juna 2008. godine u ranim jutarnjim satima. Preko Vukovara smo u ranim poslijepodnevnim satima stigli u Ljukovo. Doček je bio nezaboravan, mnoštvo mladih ljudi dočekalo nas je kao članove svojih obitelji. Zadivljeni ljubaznošću domaćina raspoređeni smo po domačinstvima.

 

U večernjim satima članovi predsjedništava oba društva imali su svečanu večeru u Slankamenu na Dunavu gdje su dogovoreni okviri daljnje suradnje. Mlađi članovi društava zajednički su se zabavljali u diskoteki du jutarnjih sati.

 

Drugi dan započeo je posjetom Petrovaradinu i Petrovaradinskoj tvrđavi. Nakon ručka kod domačina počele su pripreme za nastup. U 16 sati svi gosti programa prodefilirali su do središta mjesta. Od 18 sati počela je središnja priredba na ljetnoj pozornici. Sudionici programa uz domačina KUD ˝Čigra˝ iz Ljukova bili su SKD ˝Prosvjeta˝, pododbor Ogulin,  KUD ˝Paja Zarić˝ iz Novih Karlovaca, KUD ˝Đido˝ iz Brestovca i KUD ˝Đorđe Natošević˝ iz Novog Slankamena. Uz kulturno-umjetnički program proglašeni su i pobjednici u kuhanju kotlića. Po završetku programa uslijedila je zajednička večera svih učesnika i zabava uz grupu ˝Zavičaj˝ do ranih jutarnjih sati.

 

U nedjelju u prijepodnevnim satima počelo je okupljanje i pripremanje za povratak kući. Članovi našeg pododbora pozdravili su se sa svojim trodnevnim domačinima i oko 11 sati krenuli  prema Vukovaru gdje su nas čekale nove obaveze.

 

Ovim putem također bi se zahvalili našim domačinima KUD-u ˝Čigra˝ iz Ljukova za sve što su učinili kako bi naš dolazak u Ljukovo ostao nezaboravan. Nadamo se da ćemo mi biti još bolji domačini u već dogovorenom posjetu krajem godine. 

 

U nastavku slijedi nekoliko slika a uskoro će biti objavljena i fotogalerija.

Zajednička slika članova pododbora na Petrovaradinskoj tvrđavi iznad Novog sada
Image

Članovi pododbora spremni za ˝Igre iz Ponišavlje˝
Image

Igre iz Ponišavlje
Image

Zajednička fotografija nakon ˝Igri iz Vrlike˝
Image

Oproštajna fotografija sa domačinima
Image

Domaćini pozdravljaju autobus na odlasku
Image

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
RocketTheme Joomla Templates